2010. június 23., szerda

Séta a Dinókkal.




Apa és Anya megbeszélték, hogy Apa és Angika elmennek a séta a dinókkal című előadásra. Anya és Vikike otthon maradnak, mert sajnos Vikike kicsi még ehhez.

Erre a fantasztikus előadásra Zotyi bátyó és kisfia Kristóf is bejelentkeztek, sőt Ildi mama is szeretett volna menni.

Ennek mindenki nagyon örült. Apa rögtön fel is vette a kapcsolatot a közönség szerevező nénivel és rendelt 5 db jegyet az április 2 délelőtt 11 órás előadásra.

Apáék és testvére Zotyi bátyóék megbeszélték ez lesz Ildi mama születésnapi ajándéka. Hisz az előadás napjától számított 3 nap múltán betölti életének 67 évét, Ildi mama nagyon boldog volt.

Az előadás elő estéjén Apa áthozta magukhoz a mamát, hogy ott aludjon, és egy kicsit unokázzon a lányokkal.


Másnap reggel Zotyi bátyó és Kiki megérkeztek Apáékhoz Monorról.

Majd mindannyian átszálltak Apáék nagyobb családi autójába és elindultak a BS csarnokba.

Az autóval beparkoltak apa munkahelyének udvarára, mert az közel volt a BS-hez.

Előző nap Apa beszélt a biztonsági őrökkel, aki szívéjesen be is engedték őket a parkolóba.

Majd átsétáltak az előadás színhelyére. Ott már nagyon sok izgatott kisgyerek és szülök próbált bejutni.



A kis társaság lassan haladt a jegyük által megjelölt helyre. Lassan mentek, mert sokat kellett felfelé lépcsőzni, és bizony Ildi mama már nem mozgott olyan gyorsan, mint a gyerekek.

Ráadásul mamának előjött a tériszonya is. Erről apa meg is feledkezett mikor a jegyeket rendelte. Elfelejtette, hogy magason fognak ülni és bizony Ildi mama nem bírja a magasságot.

Ettől függetlenül a Mama nagyon hősiesen viselkedett. Apa, és Zotyi meg is dicsérték.

A Mama nevetve azt mondta- olyan izgatott vagyok, hogy ezt sem bánom. Bár egy kicsit szédülők.




El is foglalták a helyüket ahol kiderült, hogy olyan szűk a hely, hogy Apa és Zotyi bátyó, de még a Mama is alig fér el.

Rájöttek, hogy az ülések melletti lépcsőn sokkal kényelmesebb, és még fel is állhatnak úgy, hogy senkit nem zavarnak.

Apa viccesen meg is jegyezte -van 3 db jegy eladó!:-) A közelben üllő gyerekek és szülök nevetésben törtek ki, nagyon jó volt a hangulat.




Csak Kiki volt már nagyon türelmetlen, mert 2 másodperceként kérdezgette - mikor kezdődik már? Még akkor is, amikor a hangos bemondó bemondta, hogy 5 perc múlva kezdődik az előadás. Zotyi bátyó egyre ingerültebben mondta - halottad 5 perc múlva. Olyan türelmetlen vagy mint Anyád.:-) – Jó, de mikor? – kérdezte vissza Kiki. – Amikor elszámolsz 300 ig. mondta erre édesapja. – jó, de nem tutdok addig számolni mondta felháborodva Kiki, - hiszen még csak 4 éves vagyok!:-)


Erre mind annyian nevetek. Apa mentette meg a helyzetet, gyorsan adót a gyerekeknek egy kis rágcsálni és inni valót, amit Anya csomagolt, hogy gyorsabban teljen a várakozó idő.

Aztán újra megszólalt a hangos bemondó, hogy kezdődik az előadás mindenki foglalja el a helyét. Majd lassan besötétedett a csarnok, és meg jelent a narrátor bácsi, aki bemutatta a föld történetét nagyon, nagyon régen. Volt földrészek mozgása, meteoreső, vulkán kitörések, tenger mozgás. Ahogy lassan kialakult a mostani föld arculata. Majd megjelentek a nővények és a rovarok, hamarosan láthatóvá váltak az első dinók.


Nagyon klassz látvány tárult a szemük elé, minden nagy és színes volt. Élvezték a csodálatos előadást, főleg a felnőttek és a fiú gyerekek. Angika először érdeklődve figyelte az eseményeket, de aztán már egyre kevésbé érdekelte. Így apa maga mellé ültette és külön mesélt neki, hogy mi minden történik.




Miközben szebbnél szebb és nagyobbnál nagyobb dinók jelentek meg.

A növényevők legelték a növényeket, a hosszú nyakúak a fák lombjait ették.

Még harcoltak is egymással a jobb területekért, nőstényekért.






A húsevők rájuk vadásztak több-kevesebb sikerrel.











És voltak repülő dinók is.





A végén megtudták mi okozta a dinók vesztét, egy hatalmas meteor becsapódót a földbe, létre hozva a Mexikói öblöt. De a becsapódás nyomán megváltoztak a föld éghajlatai, amit az állatok többsége már nem tudott tolerálni és az addig élt élőlények több mint 60% kipusztult, azért maradtak túl élők is. Ebből alakultak ki a madarak, majd az emlősök, akiktől az emberek is származnak. A mai föld képével véget ért az előadás.


Kikinek nagyon tetszet az előadás, záporoztak Zotyi bátyóra a kérdések, aki tudásának megfelelően szépen válaszolt is rájuk. Hazafelé a gyerekek kaptak még egy-egy finom perecet. Meg is ették mire visszaértek az autóhoz. Otthon aztán Zotyi bátyó és Kiki indultak haza Monorra. Apát, Mamát és Angikát már várta Anya finom ebéddel. Ebéd közben Anya kérdezgedte őket - na milyen volt,

tetszett Angika? Angi vissza fogottan bólogatott. Apa annál inkább lelkesedett és már is mutogatta a sok fotót és videót a számítógépen. Vikike érdeklődve nézte is közben csacsogót. - Apa az mi az?

Ebéd után a gyerekek és felnőttek is a megérdemelt délutáni pihenőikre mentek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése